Събития

Холистична практика: "На среща със своя Аз"
27 януари 2021 + 3 март 2021 (2 части по 3 часа от 16,30 ч. онлайн в ZOOM)


134110155 3858647614165474 8596543226372632841 n

Знаете ли какво води Вашето здраве? Запознайте се със скритите, водещи части за своя Аз. Научете техники, с които сам да изследвате себе си и така да балансирате желанията и емоциите, движещи ни всеки ден. Здравето зависи от този баланс. Постигнете го БЕЗ ЛЕКАРСТВА!

Този семинар ще ви позволи да разберете по-добре себе си и да научите как всяко нещо, може да се превърне във Ваше лекарство.


С различни практики ще стигнем до този холистичен модел, който е бил с нас през целия ни живот и представлява същността на това кои сме. Ясно ще разгледаме различни аспекти на полярностите в нас и как могат успешно да си сътрудничат без постоянно да се противопоставят. Ще разберем колко парадоксално вярно е, че „Болестта може да бъде най-големия Ви подарък!“. В това холистично пътуване ще открием как всяко нещо може да се превърне в наше средство за изцеление.
Приложете опита си и при своите приятели, клиенти или пациенти.
* НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СТЕ ХОМЕОПАТ, ЗА ДА УЧАСТВАТЕ! СЕМИНАРЪТ Е ДОСТЪПЕН ЗА ВСЕКИ!

Превърнете всяка област от живота си в лечебно средство, а не стресов фактор! 

В този свят, в който всичко се мери в секунди, прекалено често ние сме доминирани в изборите си от рационалната, логичната, лява половина на мозъка. Това се случва все по-често с възрастта ни и все по-често засенчва желанията ни произлезли от дясната, нерационалната, творческа половина на мозъка ни - тази съкровищница на мечти, страхове, уникални открития и въображаеми светове от нашето детство.


От друга страна различни изобретатели, духовни водачи, мислители винаги ни насърчават да заглушаваме логичната половина на мозъка си, за да стимулираме повече творческото си начало. Това щяло да ни се отрази добре ако го практикуваме поне за кратко време.


А какво ще ни се отрази добре в дългосрочен план?
Съгласни ли сте, че нито воденето изцяло на праволинеен, систематизиран, интелектуален начин на живот (като този на бизнесмените, научните работници, лекарите), нито предимно артистичния, творчески начин на живот (като този на поети, художници и артисти) ни прави щастливи в течение на живота?
Така не сме в досег с нашата същност в нейната цялост и няма как да сме доволни от точно определен лечебен метод, въпреки, че даваме най-доброто от себе си за постигането на тази си цел – дългосрочно здраве.

Нека за момент си представим, че цялото ни същество е една кола и да я наречем „ХОЛИСТИЧНА КОЛА“. Двата основни пътника в колата са мислещият с лявата половина на мозъка си и този, който мисли с дясната половина.

По време на преживяването си в този ден ще разсъждаваме над въпросите:

 • Кой от тези пътници би трябвало да е шофьора и кой навигатора на колата?
 • Ако воланът поеме интуитивния, творчески настроен пътник ще настъпи ли тотален хаос и катастрофа? А дали резултатът ще е същия ако шофьорите се сменят и посоката се определя пак само от единия?
 • Как да постигнем координация в целите, желанията и стремленията на тези жизненоважни пътници в нашата кола?
 • Дали тази холистична кола може да се движи по универсалния закон на трите стъпки?
 • Има ли методи или техники, с които да даваме глас на неводещия в момента пътник, така че да бъде чут от шофьора?
 • Съществуват ли универсални практики или такива разработени конкретно за нас, които да ни помогнат да открием тази лично наша, уникална навигационна карта за колата си, която ще ни преведе успешно и безаварийно през всички области на живота, всички етапи на развитието ни и всички стресови ситуации?
 • Как да интегрираме опита от досега изминатия път с колата си в тази навигационна карта за бъдещите ни пътешествия?
 • Как да уредим среща на двата пътника, на която всеки да изслушва и да се съобразява с другия?
 • Как шофирането да не води до катастрофи по пътя, балансирайки с противоположната същност и желания на двата пътника?
 • Как да се научим да прилагаме тази уникална навигационна карта в различните сфери на съществуването ни – работа, забавления, партньорства – като така превръщаме всяка от тези сфери в наше лечебно средство, а не стресов фактор?
 • Съществува ли такова пътешествие с холистичната ни кола, в което оставаме винаги във връзка с цялото си същество, без да правим внезапни остри завои в дадена посока? Можем ли да минаваме плавно през етапите на един хармоничен и балансиран живот с всички негови сфери – работа, семейство, партньорства, грижа за другите, лични интереси, хоби.

 

Заповядайте всички заедно да тръгнем на пътешествие „На среща със своя Аз" на 27 януари 2020 г. Да разберем същността на холистичната ни кола, да се вслушаме и в двата пътника в нея. Да начертаем навигационната си карта чрез специфични методи, както и да се научим да я поддържаме актуална чрез ежедневни или месечни практики.

Всичко това ще помогне да изминете процеса на осъзнаване на собствената си същност, да се научите да сте завинаги свързани със своя Аз и да пътувате безаварийно в посоката на истинското здраве и по-висшите цели на живота си като превръщате всяка област от живота си в лечебно средство, а не стресов фактор.

 

ЗАЯВИ  УЧАСТИЕ

 

 

Такса за участие
 Плащане до 20 януари 2021 г.
 90 лв. 
 Плащане след 20 януари 2021 г.
100 лв. 
Банкова сметка
Първа инвестиционна банка
IBAN BG71FINV91501016720159
BIC FINVBGSF
Алтернативни решения ЕООД
 
PayPal сметка
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Семинар: "Холистично разбиране на Растителното царство" - висши разреди ROSALES,GENTIANALES, ASTERALES (Compositae), CARYOPHYLLALES

27-28 февруари 2021 (събота от 15,30 до 19,30 ч. и неделя от 9 до 13 ч.) 
6-7 март 2021 (събота 15,30 - 19,30 ч. и неделя от 9 до 13 ч. 
 


134260221 1320822688282169 676866001344465247 nД-р Динеш ще разгледа разреди от Растителното царство през новото му интегрирано холистично разбиране за Висшите разреди, семейства и отделни лекарства. Концепцията за интегрираният, холистичен, през множество измерения подход, позволява извеждане на уникален „ключ“ на по-висшите разреди, семейства и отделните видове за оформяне на цялостната им картина, използвайки класическата Материя Медика, реперториумите, доказвания, химичен състав, употреба за медицински цели, митология през вековете.

1. Прилагане концепциите за индивидуализация и холизъм за изучаване на холистичния ключ за висшия разред от растения, както и за отделните семейства и индивидуални лекарства от тях. Създаване на пълна картина от класическата Материя Медика, реперториуми, доказвания, данни от ботаниката, митология и езика на източника.


2. Интегриран холистичен ключ на висши разреди като ROSALES,GENTIANALES, ASTERALES (Compositae), CARYOPHYLLALES. 


3. Холистични теми на семейства като
a) Cannnabaceae, Moraceae, Rhamnaceae от ROSALES
b) Apocynaceae, Gentianaceae от разред Gentianales
c) Asteraceae от разред Asterales
d) Cactaceae, Caryophyllaceae, Chenopodiaceae, Amaranthaceae, Nyctaginaceae, Aizoaceae, Droseraceae, Nepenthaceae, Plumbaginaceae, Polygonaceae, Phytolaccaceae от разред Caryophyllales

4. Холистичен ключ на добре познати или по-малко познати лекарства като:
a) Agrimonia, Laurocerastus, Cherry plum, Brosimum Utile, Ficus carica (Fig fruit plant) (Anjeer), Ficus elastica (Indian rubber), Ficus indica (Banyan tree.), Ficus Religiosa (Sacred fig or Bodhi tree.) и други от Rosales 
b) Rauwolfia, Strophanthus, Centaury, Swertia chirata (Indian china) от разред Gentianales
c) Лекарства от различни видове на Asteraceae
d)  Редки лекарства от различни видове на разред Caryophyllales

5. НОВА СХЕМА на растенията с ключове, миазми, области на въздействие на добре или по-малко познати лекарства от посочените по-горе висши разреди.

6. Разглеждане на случаи с дългогодишно проследяване на лекарства от посочените разреди.

 

ЗАЯВИ  УЧАСТИЕ

 

Такса за участие
Плащане до 20 февруари 2021 г.
 200 лв. (за студенти по хомеопатия 170 лв.)
Плащане след 20 февруари 2021 г
240 лв. (за студенти по хомеопатия 200 лв.)
Банкова сметка
Първа инвестиционна банка
IBAN BG71FINV91501016720159
BIC FINVBGSF
Алтернативни решения ЕООД
 
PayPal сметка
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
Организатори
Център за холистична терапия САТОРИ
centersatori.com
SWASTHYA HOMOEOPATHIC HEALING
casewitnessing.com
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Център за холистична терапия "Сатори" ще бъде домакин на премиерата на Magic Pills в Бургас, в Холистичен Център Магнолия, на 20.06, от 18,00 часа!
В мистичните часове на лятното слънцестоене бъдете с нас и филма Magic Pills!

Продуцентът и хомеопат Ананда Мор разследва множество медийни кампании срещу хомеопатията, които я карат да тръгне по света и да открие дали хомеопатията е наистина научно базирана и ефективна или е просто плацебо, което застрашава животи.

Когато се среща с учени, скептици, практикуващи и пациенти, Ананда разкрива драмата и интригата, които обгръщат хомеопатията. Днешната наука постулира, че тя не може да работи, защото не можем да докажем как работи. По подобен начин, в миналото науката само наблюдавала гравитацията и електричеството, преди да може да ги обясни. Но на хомеопатията не й се предоставят същите мащаби на проучване, а вместо това е предмет на нападки.

Integrative Holistic Multidimensional Approach in Case taking and in Reading and Understanding Remedy

Dr Dinesh Chauhan

 

37300438 10156212110100219 293478100337950720 n

I have always believed that a holistic all inclusive integration in all aspects of homoeopathy will take the homoeopathic art and science to its peak…

Be it in the case witnessing process, be it in giving advice to the patient, be it in follow ups, potency, be it analysing to prescribing the remedy, in understanding the materia medica, in utilising the repertory, in dealing with different types of cases, a holistic integration is a the pivotal key in the homeopathic journey.

If we have an holistic understanding of the materia medica, repertory, of different schools of homoeopathy, of medicines in their natural form, as well as of the patient, then applying the similia principle becomes effortless, matching the holistic centre of the patient with the holistic centre of the remedy becomes effortless, then the homoeopathic science with all its different approaches becomes all inclusive, under the one tree of the integration and holism…

Programme

Understanding sensations of higher order of plants and finding the sensation of a higher order as well as each family in that higher order from MM/ Rep/ proving/ source and then connecting to the themes ( of various masters like Yakir/ Scholten/Rajan Sankaran)

Whole (Sensation) (PQRS at holistic Level) of the remedy + PQRS at PP/PG/MG of the remedy + Disease (Diagnosis) (Sphere of action) of the remedy + Diathesis (temperament) of the remedy + Miasm of the remedy + Themes (Thematic Materia Medica) of the remedy + Proving of the Remedy + Kingdom/subkingdom/source of the remedy + Peculiar Rubrics of the remedy + Mythology and natural habitat of the remedy+ Peculiar Chracteristics of the class+genus+family+order+higher order+series of the plant kingdom.

The integrative holistic multidimensional approach in understanding the Plant Kingdom will bring about a complete understanding of each remedy and each family and giving an understanding to the less proven remedies, as well as helps in completing the understanding of the remedies of which very less data is available. This approach makes it possible to use rare remedies also with an integrative holistic understanding of the remedy.

 • Exploring sensation of Higher Order like Lamiales (labiatae group). Also higher order Malvales, Carnivorous group with rare remedies their sensation and understanding of its subfamilies (tribes).
 • Exploring the sensation of individual families in the some higher orders for example Lamiales (labiatae family group with families like Lamiaceae, Oleaceae, Verbanacea, Orobanchaceae, Plantiginaceae, Scrofularaceae), Malvales (with families like Malvaceae, Thymelaceae, Cistaceae, Bixaceae) and Carnivorous plants with their families like Droseraceae, Nepenthaceae, Sarraceniaceae and Lentibulariaceae.
 • Exploring sensation of rare drugs of common families. Example sensation of rare remedies of Apiaceae (Umbelliferae) like Apium graveolens, Angelica archangelica, Phellandrium aquaticum, Zizia, Ammoniacum, Heracleum sphondylium etc.
 • Right Brain appoach in homeopathy and case witnessing process through story telling, fairy tales, novel writing, autobiography to explore the Center of the patient.
  ALL ABOVE WITH CASE ILLUSTRATIONS

 MM

Location

University of Forestry, Sofia, Bulgaria

 

Registration

JOIN THE SEMINAR

 

Fees & Booking

Students: 160 EUR

Practitioners: 190 EUR

 

Payment Options

 

Bank account:

First Investment Bank

IBAN BG71FINV91501016720159

BIC FINVBGSF

Alternative Solutions Ltd

 

Organizers

Centre for Holistic Therapy SATORI

centersatori.com

SWASTHYA HOMOEOPATHIC HEALING

casewitnessing.com

homeohome.com

 

 

 

 

 

Интегриран холистичен подход за снемане на случая, изучаване и разбиране на лекарствата през множество различни измерения 

д-р Динеш Чохан

 

dinesh chauhanВинаги съм вярвал, че холистичната, всеобхватна интеграция на всички аспекти в хомеопатията ще издигне хомеопатичното изкуство и наука до техните върхове …

Независимо дали става дума за процеса на наблюдение на случая или за даване на съвет на пациента, за проследявания, потенции или анализ на хомеопатичното предписание; дали говорим за разбиране на Materia Medica или за утилизиране на реперториума и за водене на различните типове случаи – във всички тези аспекти, холистичната интеграция представлява осeвата линия в хомеопатичното пътешествие.

Ако сме постигнали холистично разбиране на Materia Medica, на реперториума, на различните школи в хомеопатията, на лекарствата в техните естествени форми и на самия пациент, тогава ние без усилия ще прилагаме принципа на подобието, без усилия ще докосваме холистичния център на пациента с холистичния център на лекарството, а хомеопатичната наука с всичките свои различни подходи ще стане всеобхватна под единната дървесна корона на интеграцията и холизма.

Програма

Разбиране на усещанията на висшите разреди растения и разкриване на усещанията на висшите разреди, едновременно с тези на всяко семейство в тях, чрез използване на източниците в Materia Medica, реперториума, доказванията и свързването им с темите, разработени от различните майстори като Якир, Шолтън, Шанкаран.

Цялостност (усещане) (странни, редки и особени симптоми на холистично ниво) на лекарството + Странни, редки и особени симптоми из местните физически, общите физически и общите умствени симптоми на лекарството + Болест (диагноза) (сфера на действие) на лекарството + Диатеза (темперамент) на лекарството + Миазъм на лекарството + Теми (тематична Materia Medica) на лекарството + Доказване на лекарството + Царство/подцарство/източник на лекарството + Особени рубрики на лекарството + Митология и естествено обитание на лекарството + Особени характеристики на класа, рода, семейството, разреда и висшите класове и отдели на растителното царство.

Интегрираният, холистичен, през множество измерения подход към изучаването на растителното царство ще донесе пълнота в разбирането на всяко лекарство и всяко семейство, на по-слабо доказаните лекарства, както и на лекарствата, за които разполагаме с твърде оскъдни данни. Този подход ще направи възможна употребата на редки лекарства, тъкмо поради интегрираното холистично разбиране за всяко едно от тях.

 • Подробно холистично изучаване на висшия разред Lamiales и семействата в него: Lamiaceae (Устноцветни), Oleaceae (Маслинови), Orobanchaceae (Воловодецови), Verbеnaceae (Върбинкови), Plantaginaceae (Живовлекови), Scuophulariaceae (Живеничеви).
 • Подробно холистично изучаване на висшия разред Malvales и семействата в него: Bixaceae (Биксови), Malvaceae (Слезови), Thymelaeaceae (Тимелееви), Cistaceae (Лавданови).
 • Подробно холистично изучаване на висшия разред Carnivorous (Насекомоядни растения) и семействата в него: Droseraceae (Росянкови), Nepenthaceae (Непентесови), Sarraceniaceae (Сарацениеви) and Lentibulariaceae (Мехуркови).
 • Разбиране на редки лекарства от добре известните ни растителни семейства като Apiaceae (Umbelliferae) (Сенникоцветни), Apium graveolens (Целина), Angelica archangelica (Ангелика), Phellandrium aquaticum (Воден морач), Zizia, Ammoniacum (Дорема), Heracleum sphondylium (Мъхнат девисил).

 

 • Разглеждане на случаи с подхода на дясното мозъчно полукълбо (отговарящо за емоции и интуиция) – с разказване на истории, приказки, писане на новели, автобиографии и т.н., за да изследваме центъра на пациента. Процес на наблюдение на случаи, подхождайки с методи за свързване с дясното полукълбо (емоции и интуиция) за преобладаване над логическото мислене (лявото мозъчно полукълбо).

 

din  

Преводач

Цветана Коджабашева

 

Място на провеждане

Лесотехнически университет, София

 

За регистрация

ЗАПИШИ СЕ ЗА СЕМИНАРА

 

Такса за участие

Учащи в хомеопатични училища: 300 лв.

Свободно присъствие: 360 лв.

 

Банкова сметка

Първа инвестиционна банка

IBAN BG71FINV91501016720159

BIC FINVBGSF

Алтернативни решения ЕООД

 

Организатори

Център за холистична терапия САТОРИ

centersatori.com

SWASTHYA HOMOEOPATHIC HEALING

casewitnessing.com

homeohome.com

 

 

 

 

 

Открийте ни на картата

Търся информация за

За контакти

Катя Карагьозова
тел. 0876 316699
ел. поща: katia@centersatori.com

Здравка Христова
тел. 0878 218459
ел. поща: zdravka@centersatori.com

 

Search