Събития

Семинар с д-р Динеш Чохан, 29-31 март 2019, София

Интегриран холистичен подход за снемане на случая, изучаване и разбиране на лекарствата през множество различни измерения 

д-р Динеш Чохан

 

dinesh chauhanВинаги съм вярвал, че холистичната, всеобхватна интеграция на всички аспекти в хомеопатията ще издигне хомеопатичното изкуство и наука до техните върхове …

Независимо дали става дума за процеса на наблюдение на случая или за даване на съвет на пациента, за проследявания, потенции или анализ на хомеопатичното предписание; дали говорим за разбиране на Materia Medica или за утилизиране на реперториума и за водене на различните типове случаи – във всички тези аспекти, холистичната интеграция представлява осeвата линия в хомеопатичното пътешествие.

Ако сме постигнали холистично разбиране на Materia Medica, на реперториума, на различните школи в хомеопатията, на лекарствата в техните естествени форми и на самия пациент, тогава ние без усилия ще прилагаме принципа на подобието, без усилия ще докосваме холистичния център на пациента с холистичния център на лекарството, а хомеопатичната наука с всичките свои различни подходи ще стане всеобхватна под единната дървесна корона на интеграцията и холизма.

Програма

Разбиране на усещанията на висшите разреди растения и разкриване на усещанията на висшите разреди, едновременно с тези на всяко семейство в тях, чрез използване на източниците в Materia Medica, реперториума, доказванията и свързването им с темите, разработени от различните майстори като Якир, Шолтън, Шанкаран.

Цялостност (усещане) (странни, редки и особени симптоми на холистично ниво) на лекарството + Странни, редки и особени симптоми из местните физически, общите физически и общите умствени симптоми на лекарството + Болест (диагноза) (сфера на действие) на лекарството + Диатеза (темперамент) на лекарството + Миазъм на лекарството + Теми (тематична Materia Medica) на лекарството + Доказване на лекарството + Царство/подцарство/източник на лекарството + Особени рубрики на лекарството + Митология и естествено обитание на лекарството + Особени характеристики на класа, рода, семейството, разреда и висшите класове и отдели на растителното царство.

Интегрираният, холистичен, през множество измерения подход към изучаването на растителното царство ще донесе пълнота в разбирането на всяко лекарство и всяко семейство, на по-слабо доказаните лекарства, както и на лекарствата, за които разполагаме с твърде оскъдни данни. Този подход ще направи възможна употребата на редки лекарства, тъкмо поради интегрираното холистично разбиране за всяко едно от тях.

  • Подробно холистично изучаване на висшия разред Lamiales и семействата в него: Lamiaceae (Устноцветни), Oleaceae (Маслинови), Orobanchaceae (Воловодецови), Verbеnaceae (Върбинкови), Plantaginaceae (Живовлекови), Scuophulariaceae (Живеничеви).
  • Подробно холистично изучаване на висшия разред Malvales и семействата в него: Bixaceae (Биксови), Malvaceae (Слезови), Thymelaeaceae (Тимелееви), Cistaceae (Лавданови).
  • Подробно холистично изучаване на висшия разред Carnivorous (Насекомоядни растения) и семействата в него: Droseraceae (Росянкови), Nepenthaceae (Непентесови), Sarraceniaceae (Сарацениеви) and Lentibulariaceae (Мехуркови).
  • Разбиране на редки лекарства от добре известните ни растителни семейства като Apiaceae (Umbelliferae) (Сенникоцветни), Apium graveolens (Целина), Angelica archangelica (Ангелика), Phellandrium aquaticum (Воден морач), Zizia, Ammoniacum (Дорема), Heracleum sphondylium (Мъхнат девисил).

 

  • Разглеждане на случаи с подхода на дясното мозъчно полукълбо (отговарящо за емоции и интуиция) – с разказване на истории, приказки, писане на новели, автобиографии и т.н., за да изследваме центъра на пациента. Процес на наблюдение на случаи, подхождайки с методи за свързване с дясното полукълбо (емоции и интуиция) за преобладаване над логическото мислене (лявото мозъчно полукълбо).

 

din  

Преводач

Цветана Коджабашева

 

Място на провеждане

Лесотехнически университет, София

 

За регистрация

ЗАПИШИ СЕ ЗА СЕМИНАРА

 

Такса за участие

Учащи в хомеопатични училища: 300 лв.

Свободно присъствие: 360 лв.

 

Банкова сметка

Първа инвестиционна банка

IBAN BG71FINV91501016720159

BIC FINVBGSF

Алтернативни решения ЕООД

 

Организатори

Център за холистична терапия САТОРИ

centersatori.com

SWASTHYA HOMOEOPATHIC HEALING

casewitnessing.com

homeohome.com

 

 

 

 

 

Открийте ни на картата

Търся информация за

За контакти

Катя Карагьозова
тел. 0876 316699
ел. поща: katia@centersatori.com

Здравка Христова
тел. 0878 218459
ел. поща: zdravka@centersatori.com

 

Search